Bashaar Abaan al Qadir+//
virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH11-003-0636


Arabialainen täysiverinen (DOM), ori
syntynyt 15.01.2011
säkäkorkeus 151cm

jalostuskäytössä
koulupainotteinen
VIR MVA Ch, KTK-I, YLA2, KRJ-II

omistaja al Najya, Calla (VRL-11247)
kasvattaja al Qadir

AHAC points, Legion of Excellence
Breeders Sweepstakes Nominated StallionKantakirjauslausunto: "Sopusuhtainen, näyttävä ori. Lihaksikas, hyvinvoivan näköinen. Takajalat hieman piilossa. Etujalkojen asento erinomainen. Todella upea kokonaisuus ja hyvät leimat. Kaunis pää, kaareva kaula, hieman olematon säkä, kauniit jouhet, hyvät jalat. Hyvä rotu- ja sukupuolileima. Lihaksikas ja kaareva kaula, ok säkä, hyväasentoinen lapa. Melko lyhyt selkä, myös melko lyhyt lautanen. Kuitenkin vahva takaosa. Ej hyväasentoiset. Hyvät leimat, hyvä pään ja kaulan liittymä, harja haittaa hieman kaulan arvostelua. Ok lapa, sopusuhtainen ja tiivis runko, hyvä lautanen, kaunis hännänkiinnitys. Hieman supistuneet etusääret, ej vuohiset vennot, kaviot eva. "

Minulla ei ollut tietoakaan Aban olemassaolosta ennen päivää kun se astui talliimme. Olin keskustellut al Qadirin omistajan, Dinan, kanssa tilausvarsoista kun hän muistikin orin joka kaipaisi kotia. Dina esitteli Abanin minulle ja otin herran mielelläni aloittamaan kisauraansa sekä jossain vaiheessa ori tietenkin tulee jalostuskäyttöönkin täydentäen meidän orivalikoimaa. Sympaattinen sekä hellyydenkipeä Aban on joskus ollut melkoinen arkajalka mutta ne ajat taitavat olla lähes historiaa, ainakin joidenkin asioiden suhteen, vaikkei herra vieläkään oikein mieluusti lähtisi yksinään tarhaa pidemmälle. Hoitaessa Aban on yksi helpoimmista oreista mihin itse olen törmännyt. Se ei käyttäydy ollenkaan niinkuin useimmat oriit joten pienemmätkin lapset voivat työskennellä sen kanssa huoletta.

Ratsuna Aban on omalla tavallaan hitusen hankala, muttei sillä tavalla että se pukittelisi ja vikuroisi vaan se säikkyy melko herkästi. Varsinkin maastossa ori pitää ympäristöä pensaineen ja oksineen silmällä ja joskus ihan vain mielikuvituskin saattaa tehdä tepposet. Abanin ratsastajan täytyy osata ratsastaa kevyin avuin sekä tarpeeksi pitkien ohjien kanssa pelkäämättä hevosen säpsähtelyjä, tällöin työskentely sujuu parhaiten ja orista paljastuu hyvinkin osaava ratsu. Kouluratsastuksesta Aban näyttii täydestä sydämestään ja ori onkin aina innokas lähtemään työskentelemään kiemuroita. Abanin askeleet ovat matkaavoittavia ja tahti reipasta, mutta kuitenkin tasaista ja pehmeää. Ori on taitava ratsu ja sen osaa He A:han vaadittavat taidot, jopa hieman enemmänkin. Sulku- ja avotaivutukset ovat eniten se Abanin oma juttu ja ne ori tekeekin oikein kauniisti pienistäkin avuista. Kisoissa Aban hieman hermoilee ympärillään olevaa hälinää ja liikettä, mutta pysyy silti kuuliaisesti taluttajansa käsissä eikä sinkoile ympäriinsä. Radalle päästyään oria ei enään voisi vähempää kiinnostaa ympärillään tapahtuvat asiat vaan se keskittyy vuoroonsa ja suoritukseensa täysillä tai siltä se ainakin vaikuttaa. Onnistumisen jälkeiset taputtelut, huomio ja herkut saavat orin hyvälle tuulelle sekä paljon rennommaksi mikä helpottaa myös ratsastajaa. Mainion suorituksen jälkeen Aban saattaa jopa uskaltautua tutkimaan uuden paikan ja tervehtimään muita hevosia.

Cala Bahsiir++
ox rn 150cm
Iksiir C+++
ox
G Alixir
ox
Abas Kahli AM+//
ox km
Talibah Wid+/
ox km 150cm
Elgwir Mordae++
ox m 151cm
Elgwir Tahira
ox km 147cm
Tharwaah Abaal al Rayad
ox km
Trojan D+++
ox km 150cm
KRJ-II
Kashmir's Hoax
ox
KTK II, KRJ-IV
Dahabu Psycho
ox
YLA2, KTK III, KRJ IV
Kalahari al Rayad
ox rn 152cm
Khaldun F+++
ox trn 152cm
KRJ-IV
BT Calendyr+++
ox


Cala Bahsiir on korkeatasoinen kouluratsu joka on syntynyt vuonna 2010 ja verilinjaltaan se on egyptiläinen. Orilla ollaan kilpailtu AHACin kilpailuissa ja saatu näistä 414 pistettä sekä Legion of Merit arvonimi. Bashiir on kaunis ruunikko valkoisella piirrolla sekä sukilla ja sillä on mitä näyttävimmät askeleet ainakin koulukentillä.

Iksiir C oli ulkomailta tuleva, hyvin AHACissa menestynyt ruunikko. Sen kanssa kilpailtiin AHACin näyttely- sekä kouluratsastusluokissa varsasta pitäen ja ajan kuluessa se saikin arvonimen Legion of Supreme Merit. Iksiiria käytettiin aktiivisessa jalostustoiminnassa ja siitä on saatu useita jälkeläisiä joista suurinosa on ulkomailla ja kilpailee ainoastaan AHACin puolella.

G Alixir oli vuonna 1999 syntynyt ruunikko Ashke Arabiansista. Sen omistaja kuvaili Alixiria parhaimmaksi, suosikkihevosekseen omalta talliltaan. G Alixirin kanssa kilpailtiin AHACissa taukoamatta ja ori ansaitsi itselleen arvonimen Legion of Masters yli tuhannella pisteellä. Jälkeläisiä upeasta Alixirista saatiin seitsämän kappaletta.

Abas Kahli AM oli ulkomailla asuva, kimo egyptintamma vailla vertaistaan. Abas Kahlista ei löydy paljoa informaatiota, mutta tamma oli kuitenkin hyvin menestynyt AHACin kouluratsastuskilpailuissa. Sillä oli parhaimmillaan 926 pistettä ja korkea arvonimi Legion of Excellence.

Talibah Wid on kuin suoraan satukirjoista; tamma on puhdas kimo näyttävällä harjalla joka liehuu kevyesti tuulessa tamman laukatessa laitumella. Egyptinlinjainen Talibah on syntynyt vuonna 2008 ja se on hyvin menestynyt kouluhevonen. AHACin kilpailuista tammalla on pistesaldona 613 joiden johdosta se on saanut arvonimen Legion of Supreme Honor. Talibahilla on useiden sijoitusten lisäksi myös muutama varsa; kolme oria ja kaksi tammaa.

Elgwir Mordae eli tuttavammin Dari on Elgwir Arabiansin kasvatti ja siellä herra asuu vielä nykyäänkin vaikka orin elämä on jätetty taaksepäin ruunauksen vuoksi. Dari syntyi vuonna 2006 ja se on painotukseltaan koulupainotteinen helppo a / 80cm. Ruuna on hyväkäytöksinen, muttei aina suostu asioihin omaa vastalausetta ilmaisematta. Ratsastaessa sillä on näyttävät liikkeet, mutta se ei kuitenkaan pärjää niillä vaativalle tasolle saakka. Darilla on kilpailtu AHACissa Legion of Merit titteliin asti 379:llä pisteellä ja myös kouluratsastusjaoksen kilpailuista löytyy sijoituksia.18.11.2008 Dari palkittiin myös KRJ III -palkinnolla. Laatuarvostelusta pisteitä tuli 64p. "rakennepisteet 11p."

Elgwir Tahira on Elgwir Arabiansin kaunis kimo kasvatti joka asuu nykyään Wid Arabiansin tiloissa. Vuonna 2008 syntyneellä kaunokaisella on säkää 147cm ja se edustaa egyptiläistä verilinjaa. Tiedettävästi Tahiran kanssa ei ole kilpailtu muualla kuin AHACin kilpailuissa joista se onkin saanut vuosina 2008-2010 pisteitä 205.

Tharwaah Abaal al Rayad on ehdottomasti yksi kauneimmista näkemistäni tammoista! Kimo, 151cm korkea ja vuonna 2009 syntynyt kaunotar on al Rayad Studin kasvatti joka asuu al Qadirssa. Domestic-linjainen Tharwaah on kerrassaan ainutlaatuinen tamma joka on luonteeltaan leikkisä ja energinen. Ratsuksi se omaa erittäin hyvät askeleet ja liikkumisen kokonaisuudessaan. Tammalla on takanaan useita kilpailuja niin kouluratsasuksessa kuin esteilläkin. Esteiltä se on kerännyt 14 sijoitusta, koulusta 30. Ratsun ura ei suinkaan ole ainoa missä kimo on menestynyt sillä on on ottanut näyttelyistäkin useita palkintoja kotiin kuten muunmuassa yhden MVA-sertin, neljä irtoSERTIÄ ja useita jalostussuosituksia. Ulkomaillakin Tharwaahia on kisattu eikä sielläkään olla jääty rannalle ruikuttamaan; AHACista se on saanut tittelin Legion of Excellence pisteillä 997.

Trojan D on upea Farr Arabiansissa asuva domestic ori. Trojan on syntynyt 2007, s eon väriltään kimo ja säkää herralta löytyy 150cm. Tämä erityisen hyvän rakenteen omaava ori on menestynyt mallikkaasti kouluratsastuksessa ja saanut KRJ-II palkinnon pistein 43 - 25- 00 - 25 = 93 - tuolloin kaksi pistettä vaille ykköspalkintoa. Trojan omaa kaiken lisäksi hyvän hyppytekniikan ja onkin periyttänyt loistavaa urheilukapasiteettiaan myös varsoilleen. Orilla on kilpaillut aktiivisesti myös AHACin kilpailuissa ja se on ansainnut arvonimen AHAC Legion of Merit. Luonteeltaan Trojan on orimaisen kipakka, mutta toisinaan uteliaisuus vie voiton kaiken sen egoilun keskellä.

Kashmir's Hoax oli tietojen mukaan upearakanteinen rautias ori, joka vaikutti paljon niin Dahabu Arabiansissa kuin arabijalostuksessa muutenkin. Upealiikkeinen ja orimaisen tempperamenttinen herra menestyi hienosti niin koulukentillä kuin näyttelyissäkin. Kouluratsastuksen parista ori ansaitsi KRJ-IV - palkinnon ja näyttelyistä se haali kasaan sertit VIR MVA Ch - arvonimeen. Lisäksi ori palkittiin kantakirjatilaisuudessa palkinnolla KTK-III.

Dahabu Psycho on nyt jo edesmennyt menestyksekäs rautiaankimo tamma joka syntyi 1990. Tammalla oli vilkas luonne ja se osasi vaatia ratsastajaltaan taitoja. Tamman omistajaa lainaten; Psycho oli mittaamattoman arvokas jalostuksen suhteen sen vierasperäisen ja harvinaisen suvun johdosta. Tammalla teetettiinkin näin ollen useita jälkeläisiä joita kasvoikin erityisiä hevosia. Psycholla kilpailtiin kouluratsastusjaoksen alaisissa kilpailuissa hyvällä menestyksellä - vuoden aikana tamma sijoittuikin yli 40 kertaa. Esteratsastus oli myös tamman vahvuus ja näistä haalittiinkin sijoituksia hieman enemmän. Palkintokatras ei suinkaan loppunut vielä tähän sillä näyttelyistä tamalla on Champion titteli, kaunokainen on myös kantakirjattu vuonna 2007 KTK III palkinnolla ja pistein 17 + 17 + 17 + 16 = 67p. Myöhemmin vuonna 2007 Psycho palkittiin YLA:n laatuarvostelussa pistein 114p. / YLA2 ja vuotta 2006 unohtamatta; se palkittiin KRJ:n laatuarvostelussa pistein 8 + 8 + 7 + 7 + 8 // 10 + 0 + 0 + 0 // 48p KRJ IV. Tämä erityinen arabiedustaja kuoli kunnioitettavassa 28-ikävuoden isässä vuonna 2008.

Kalahari al Rayad oli yksi al Rayad Studin mitä upeimmista tammoista. Kalaharilla oli erinomainen kilpakapasiteetti jonka lisäksi se oli ulkomuodoltaan täydellinen unohtamatta tamman erityistä luonnetta. Kalahari oli energinen pakkaus tilanteessa kuin tilanteessa. Tamma kävi parissa näyttelyssä ennenkuin se painottui enemmän ratsastuksen puolelle, mutta se oli molemmilla kerroilla BIS ja ansaitsi näin arvonimen Supreme - ollen ensimmäinen tämän arvonimen saavuttanut arabi! Tamma oli kilpaillut hieman myös esteillä ja koulussa ja sijoituksia näistäkin tuli jonkin verran.

Khaldun F on monesta arabialaisesta sukulinjasta löytyvä Farr Arabiansin omistama tummanruunikko, egyptinlinjan edustaja. Vuonna 2007 syntynyt ori on säkäkorkeudeltaan 152cm ja AHACin kilpailuissa se on menestynyt hyvin saavuttaen Legion of Supreme Merit tittelin sekä lukuisia sijoituksia kouluratsastusjaoksen kilpailuista ja 2008 saatu KRJ-IV -palkinto pistein 55. Luonnetta orilla piisaa eikä sitä luovuteta kenen vain käsiin. Ratsastaessa Khaldunissa riittää tyyliä orin kulkiessa kevyin, lennokkain askelin häntä korkealla ja kaula phemeästi kaarella.

BT Calendyr oli al Rayad Studin omistuksessa oleva, lumoavan näköinen tamma. Calendyr on ulkomaalaisen Blackthorn Hills Farmin kasvatti ja se polveutuu upeista vanhemmista. Tamma saavutti aikanaan AHAC Legion of Merit -arvonimen ja se on kantakirjattu III-palkinnolla.Jälkeläiset

tamma Exmachina al Sparta 17.05.2014 emä Exxoticah al Rayad no merits
tamma A'ishah Delm 15.09.2014 emä T.H. Perfect Choice no merits
tamma Tharya al Najya 16.03.2014 emä Barakah al Najya no merits
tamma Malaha al Shadiya 12.10.2014 emä Malileh al Shadiya no merits
tamma Wahida al Najya 25.09.2012 emä SA Waheeda no merits
ori Bashar Ammar al Najya 07.02.2012 emä Ghazale al Qismat no merits


Kilpailukalenteri

17.10.2012 NJ Namer: arabiorit irtoSERT
30.09.2012 NJal Najya: arabiorit irtoSERT
27.08.2012 NJ Special Ring: arabiorit irtoSERT
03.03.2012 NJ al Najya: arabiorit MVA-SERT
18.12.2011 NJ Bahie Arabians: arabiorit MVA-SERT
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00


11.06.2014 KRJ Parodia: He A 5/40
04.04.2014 KRJ Vaapukka: He A 6/40
31.03.2014 KRJ Vaapukka: He A 4/40
26.03.2014 KRJ Vaapukka: He A 6/40
17.03.2014 KRJ Vaapukka: He A 3/40
17.03.2014 KRJ Diethelm: He A 8/100
29.10.2013 KRJ Rhonwen: He B 4/40
28.10.2013 KRJ Rhonwen: He B 6/40
28.10.2013 KRJ Hillamäki: He A 3/30
28.10.2013 KRJ Yozora: He A 1/50
27.10.2013 KRJ Pirunkorpi: He A 4/100
27.10.2013 KRJ Hillamäki: He A 1/30
25.10.2013 KRJ Hillamäki: He A 4/30
11.10.2013 KRJ Mewian: He B 2/50
09.10.2013 KRJ Sakasti: He A 3/60
13.09.2013 KRJ Huvitus: He A 1/40
12.09.2013 KRJ Huvitus: He A 2/40
31.07.2013 KRJ Odelies: He A 4/80
13.07.2013 KRJ Kasu: He A 2/50
09.07.2013 KRJ Takkuinen: He A 6/50
08.07.2013 KRJ Kasu: He A 4/50
08.07.2013 KRJ Viehättävä: He A 8/70
30.05.2013 KRJ Fiktio: He A 3/40
29.05.2013 KRJ Fiktio: He A 2/40
28.05.2013 KRJ Stewart: He A 3/40
27.05.2013 KRJ Duren: He A 1/30
25.05.2013 KRJ Kärmeniemi: He A 1/27
25.05.2013 KRJ Fiktio: He A 3/40
24.05.2013 KRJ Fiktio: He A 6/40
24.05.2013 KRJ Moondance: He B 2/40
23.05.2013 KRJ Fiktio: He A 4/40
01.08.2012 KRJ Malkamäki: He A 2/40
31.07.2012 KRJ Fiktio: He A 4/80
22.06.2012 KRJ Fiktio: He A 3/60
18.06.2012 KRJ Delamer: He B 5/60
18.05.2012 KRJ Fiktio: He A 7/40
15.05.2012 KRJ Diega: He B 4/60
14.05.2012 KRJ Fiktio: He A 3/40
11.05.2012 KRJ Diega: He A 1/60
19.01.2012 KRJ Fiktio: He A 4/40
16.01.2012 KRJ Vitry: He B 7/50
08.01.2012 KRJ Passau: He A 5/60


al Najya