Amurra Wid
virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH14-003-0192


Arabialainen täysiverinen (SEA), tamma
syntynyt 15.08.2008
säkäkorkeus 149cm

kisakäytössä
koulupainotteinen, -
YLA1, KRJ-II

omistaja al Najya, Calla (VRL-11247)
kasvattaja Wid Arabians


AHAC points, -
"Amurra saapui al Najyaan keväällä 2014. Wid Arabians oli lopettamassa toimintaansa ja tilan omistaja, shonna, ilmoitti myyvänsä kaikki hevoset. Pakkasin oitis tavarat kasaan ja lähdin Wid Arabiansin tilalle silmäilemään arabialaisia ostomielessä. Olen aina pitänyt Wid Arabiansin hienoista arabialaisista ja näin matkaani lähtikin useampi kappale näitä upeita hevosia, mukaanlukien Amurra. Suureen hevosrykelmään tarttui matkaan myös Amurran isä Hakem al Taj. "

Voiko kaikkea kauneutta sysätä yhteen pakkaukseen? No, vastauksesta en ole täysin varma, mutta siltä ainakin Amurra vaikuttaa. Tammalla on kerrassaan upea luonne, korea ulkomuoto ja mitä kaunein nimi. Amurra tulee arabian kielestä ja se tarkoittaa suloista. Tämä tamma on kyllä nimensä veroinen! Amurra muutti meille kasvattajaltaan Wid Arabiansista toukokuun alussa ja sen matka sujui ongelmitta. Tamma oli tyytyväisenä herkutellut heinillä ja kauroilla lentokoneen kiitäessä kohti Sveitsiä. Hain Amurran lentokentältä ja kuljetin sen vielä muutaman tunnin ajan al Najyan tilalle. Tamma oli rauhallinen, mutta hyvin väsynyt matkasta joten ensimmäisen vuorokauden se sai kerätä voimiaan omissa oloissaan. Seuraavana päivänä Amurra pääsi tutustumaan tilan touhuihin ja paikkoihin sekä tietenkin toisiin hevosiin. Amurran osalta toisiin tammoihin tutustuminen oli helppoa, mutta päätin kuitenkin laittaa tamman tarhakavereiksi pari muuta Wid Arabiansin kasvattia että tammalla olisi täällä edes jotain tuttua.

Illalla paloin halusta päästä kokeilemaan Amurraa ensimmäistä kertaa ratsailla ja myös tallityöntekijät tahtoivat nähdä hevosen liikkeessä. Saimme ratsastettua juuri ja juuri alkulämmittelyiden verran ennenkuin huomasin kentän laidalle ilmestyvätn työntekijöitä toinen toisensa jälkeen. Amurra teki minuun ensimmäisellä kerralla hyvän, suorastaan mahtavan vaikutuksen ja hyvä yhteistyömme on jatkunut ennallaan siitä illasta lähtien. Tammalla on varmat ja tarkat askeleet, jotka ovat lennokkaat mutta ei kuitenkaan turhan suuret. Amurra kantaa itseään voimakkaasti ja näyttävästi, kuunnellen ratsastajaansa rehellisenä. Lisäksi tamma on selväjärkinen ja luotettava ratsu, joka keskittyy työskentelemään sille annettujen apujen mukaan. Tällä tammalla riittäisi kapasiteettia hieman vaikeampiinkin luokkiin ja se taitaakin monia esimerkiksi Helppo A luokan liikkeitä, mutta Helppo B on kuitenkin sen taso sillä kyseisen tason asiat Amurra taitaa sulavasti ja varmasti.

Mitä hoitamiseen tulee, yhtä rauhallisin elein toimivaa hevosta saisi etsiä kissojen ja koirien kanssa. Amurra pysyy tyynenä eikä välitä vaikka hoitajalla olisikin toisinaan peukalo keskellä kämmentä. Hoitamisen aikana tamma ei kuitenkaan välitä torkkua vaan se toimii sosiaalisena ehkä jopa parinkin hevosen edestä. Se katselee hoitajansa toimia ja päällään puskien pyytää rapsutuksia. Varusteita laitettaessa tamma on hieman tarkempi ja esimerkiksi suitsimisessa sen hermot eivät kestä loputtomiin mikäli varustajalla on vaikeuksia suitsien laittamisessa tai kuolainten tarjoamisessa. Kavionsa tamma nostaa nätisti ja pitää niitä hyvin ylhäällä kunnes ne saa laskea takaisin maahan. Pesulla olo onkin sitten ehkäpä ainoa asia missä Amurra ei olekaan enään niin säyseä kuin se muuten on. Tamma ei innostu pesusta ja jos siltä kysyttäisiin, ehkä se ei haluaisi mennä sinne ollenkaan. Pesukarsinan edessä tamma pistää aina hieman hanttiin, mutta astelee kuitenkin lopulta reippaasti taluttajansa perässä boksiin. Suihkuttelun aikana tamma katselee mitä tapahtuu ja pyrkii seuraamaan vesiletkua mahdollisimman paljon. Mahan alta pesu on yksi suuri kauhistus tälle kaunokaiselle ja mahaa pestäessä täytyykin olla varovainen. Suihkua ei voi vain yht'äkkiä tähdätä mahaan ja sitten ihmetellä mistä kummasta tuo hevonen vetää tuollaiset pultit. Parempi on siis vain liikkua mahaa kohti rauhallisesti ja tällöin vältytään tamman kiukkupuuskalta. Amurra saattaa suihkutellessa väistellä sinne sun tänne, kummalle puolelle nyt ikinä mahtuukaan liikkumaan, mutta ei tee pahkuuksia kuten esimerkiksi yritä näykkäistä tai potkaista.

Hakem al Taj+++
ox km 149cm
KTK-II, YLA1
Anis al Taj
Azeem
Durrah al Taj
Furat EEA
Al Tayyib
Farhah EEA
Amira al Hawa
ox km 147cm
Ch, KTK-III
Lutfi el Majd
Mubir ibn Nabih
Sundus
Tharwah
Numair
Walidah


Hakem al Taj tuotiin aikoinaan Wid Arabiansiin Abu Dhabin lähettyviltä ja Widistä ori muutti keväällä 2014 al Najyaan. Taj on kimo, 149cm korkea arabiherra ja sillä kilpaillaan kouluratsastusksessa tasolla Helppo A. Hakem on menestynyt hyvin kouluratsastuksessa ja sijoituksia on tullut hurjaa tahtia. Orilta löytyy ihailtavaa työmoraalia ja se työskentelee osaavan ratsastajan kanssa saumattomassa yhteistyössä. Ori on kilpailun ohella myös jalostuskäytössä.

Anis al Taj on erinomaisesti kouluratsastuksessa sekä näyttelykehissä menestynyt kimo arabiori. Anis ei olekaan mikään niinsanottu kisahevonen vaan sillä on kierretty maailmanlaajuisissa kouluratastuskilpailuissa ja näyttelyidenkin puolesta on tullut kierrettyä maailmaa. Raamikkaalla ja elegantilla ulkomuodollaan 153cm korkea ori on jopa kantakirjattu kotimaansa, Egyptin kantakirjaan I-palkinnolla. Oria käytetään arabijalostuksessa ja sillä on jo lähemmäs toistakymmentä jälkeläistä. Tästä herrasta moni arabikasvattaja tahtookin vähintään yhden varsan itselleen.

Azeem oli aikansa näyttävimpiä arabioreja. Azeemin tarina ei kuitenkaan alkanut suoraan valokeilasta vaan varsana sen koti vaihtui pariinkin otteeseen ja sen koulutus tapahtui normaalia myöhäisemmällä iällä. Ruunikosta, 153cm korkeasta arabialaisesta kuitenkin paljastui vaativien koululiikkeiden taitaja ja se suorastaan tanssi haastavatkin liikkeet läpi puhtaasti. Azeemin kanssa kilpaura aloitettiin seitsämän-vuotiaana tasolla Vaativa B ja pian siinä huomattiin kapasiteettia vielä vaativammalle tasolle. Loppujen lopuksi orin kanssa kilpailtiin aktiivisesti siis Vaativa A tason koululuokissa. Sen upeat liikkeet hurmasivat katsojat ja ori asteli lennokkain, kevyin askelin koulurusetteja vääntäessä. Kilpailu-uran päättyttyä Azeem vietti eläkepäiviään jalostusorina ja siitä onkin kymmeniä jälkeläisiä.

Durrah al Taj on kimo arabitamma, jolta löytyy korkeutta 149cm. Durrah on luonteeltaan tasapainoinen ja rauhallinen. Tamma kilpailee yhä jalostuskäytön ohella kouluratsastuksessa ja se taitaa näppärästi hieman vaativammatkin liikkeet. Tammassa on paljon potentiaalia ja taitoa siltä löytyy ehdottomasti. Pieni tamma on notkea ja reipas liikkeissään sekä se toimii ratsastajalleen kuuliaisena. Tamma on tähän päivään mennessä varsonut viisi varsaa.

Furat EEA on kilpaillut menestyksekkäästi seura- ja aluetasolla kouluratsastuksessa tasolla Vaativa B. Kimo, 153cm säkäkorkuinen tamma on nöyrä ja kiltti ratsastatteva jolta löytyy paljon kapasiteettia. Ratsastaessa se on miellyttämisen haluinen, mutta tarkka, antaa kuitenkin ratsastajalle virheitä anteeksi. Tamma asuu pääsääntöisesti Brasiliassa pienelle arabitilalla, mutta toisinaan se on jalostuskäytössä myös muilla talleilla. Jälkeläisiä tamma on varsonut neljä.

Al Tayyib menestyi kouluradoilla ja rautias, 151 senttinen arabiherra onkin periyttänyt upeita liikkeitään myös jälkeläisilleen joita on seitsämän. Tayyib oli upea ratsu helpon toimivuuden ja kiltteytensä vuoksi. Löytyi siitä paljon orimaisiakin piirteitä, mutta oikean ratsastajan käsissä se oli täyttä kultaa. Todella selväpäinen joka tilanteessa ja monen valmentajan kehuma tekniikaltaan ja rehellisyydeltään.

Farhah EEA on Bulgariassa syntynyt 150cm korkea ruunikko kilparatsu. Ehdottoman kiltti ja rehellisellä luonteella varustettu tamma jolla on kolme hyvää askellajia, erityisesti laukka. Farhah on miellyttävä ja kevyt ratsastaa, se on kuuliainen ja energinen. Helppo A luokissa menestynyt tamma on varsonut kolme varsaa ja enempää jälkeläisiä sille ei ole suunniteltu. Tamman omistaja tahtoo keskittyä enemmän kilpailemiseen.

Amira al Hawa on Wid Arabiansin tuontitamma, jolla on Ch arvonimi ja se on kantakirjattu III palkinnolla. Vuonna 2007 syntyneen kimon, 147cm korkuisen Amira kanssa kilpailtiin AHACin kouluratsastusluokissa ja näyttelyjaoksen alaisissa näyttelyissä ja sillä onkin Legion of honor arvonimi. 26.07.2008 KTK III palkinnon saanutta tammaa kuvailtiin kantakirjaustilaisuudessa seuraavanlaisesti: Kaunis ja sopusuhtainen kokonaisuus, kehittymättömyyttä, putkilomainen runko, nätti, lihaksikas tamma jolla on hyvät leimat. Pitkäthkö runko, etujalat suppuvarpaiset. Toinen rakennekuva epäedustava, orikaulaa, ej pystyt vuohiset, kaviot eva. ja pisteitä se sai 17 + 16 + 18 + 16 = 67p. Amira on ollut aktiivisesti mukana arabijalostuksessa ja jälkeläisiä siitä saatiin neljä kappaletta.

Lutfi el Majd oli luonteeltaan temperamenttinen ja hieman itsepäinen, mutta kuitenkin käsiteltävissä oleva. Haastavasta luonteestaan huolimatta se oli erittäin suosittu jalostuksessa sen erinomaisen menestyken vuoksi koulukentillä ja näyttelykehissä. Rautias Lutfi olikin melko isokokoinen ja varsin lihaksikas, 158-senttinen komistus joka keräsi katseita missä vain se olikin. Ori jätti jälkeensä kahdeksan varsaa ja periytti näille erinomaista liikettä sekä ulkomuotoa.

Tharwah puolestaan oli erittäin itsetietoinen ja omapäinen tamma. Ruunikolla, 147cm korkuisella tammalla oli hieno rakenne ja sen kanssa kierrettiinkin paljon näyttelyissä tuoden kotiin monia palkintoja. Jalostustammana toimimisen rinnalla tamman kanssa käytiin esiintymässä kouluradoilla satunnaisesti ja tamma pärjäsikin keskivertoa paremmin Helppo A luokissa. Siitä ei kuitenkaan koskaan tehty varsinaista kilparatsua, vaan sen kanssa keskityttiin hienon suvun jatkamiseen. Varsoja tamma varsoi vuosien saatossa yhteensä seitsämän.

Jälkeläiset

filly Asmaraa al Najya DOB 27.02.2015 sire Rabah al Rayad no merits
filly Mahdia al Najya DOB 05.12.2014 sire Farid al Qismat no merits
colt Jaleel al Nabil AI DOB 08.06.2014 sire Jerrico al Qismat no merits
colt Qatar Wid DOB 26.07.2011 sire Qasim Wid no merits
filly Mandisa Wid DOB 21.05.2010 sire BT Mar'uzz no merits


Kilpailukalenteri

00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00


al Najya