Hakim al Raja LIA++++
virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH11-003-0451


Arabialainen täysiverinen (SEA), ori
syntynyt 15.01.2011
säkäkorkeus 149cm

kisakäytössä
askellajiratsastus, park

KRJ-III, YLA2

omistaja al Najya, Calla (VRL-11247)
kasvattaja Shyalia Farm

AHAC points, Legion of Masters
Raja on vilkas luonteinen herrasmies jolta ei ainakaan uteliaisuutta uuvu. Uusia asioita lähdetään tutkimaan mielellään ja uudet tuttavuudetkin kelpaavat lähes aina. Suurella sydämellä varustettu ori on aina innokkaana tervehtimässä ihmisiä ja toisia hevosia lempeällä hörähdyksellään. Varma ja rohkea Raja ei helpolla säiky tallin kolahteluja, pusikoiden raksahteluja tai ylipäätänsä mitään muutakaan. Tämä herra on varmajalkainen ja selväjärkinen hevonen jonka kanssa ei tarvitse pelätä selästä tipahtamista.

Hoitaessa Raja harvemmin malttaa olla aloillaan vaan se pyörisi mielummin ympyrää välillä päällänsä hoitajaa lempeästi puskien. Hoitaminen sujuu kuitenkin helposti, mutta kiireisimpinä päivinä Rajalle kannattaa heittää hieman heiniä syötäväksi jotka saadessaan ori ei muuta enään ajattelekkaan. Jossain vaiheessa ori kuitenkin rauhoittuu vaikkei heiniä olisikaan ja pysähtyy nauttimaan harjauksesta. Toisiin hevosiin Raja ei pahemmin noteeraa ellei kyseessä sitten ole tamma jolle täytyy hieman steppailla ja höristä. Oria saa harjata reiluilla vedoilla sillä se ei ole herkkänahkainen oikeastaan mistään alueelta. Pesulle meno ja siellä oleminen onkin aina mielenkiintoista puuhaa sillä tavarat erityisesti pesuboksissa herättävät aina Rajan mielenkiinnon vaikka nämä asiat ovatkin sille lähes päivittäisiä tuttavuuksia. Lattialle muodostuvat lammikot ovat parasta hupia eikä ori malttaisi millään lopettaa niiden läiskyttelyä kavioillaan. Joskus turpaakin koitetaan lammikoihin tunkea.

Raja on ratsuna aluksi hieman levottoman oloinen ja sitä voi olla hankala saada hyvälle tuntumalle, mutta tehokkailla alkuverryttelyillä tämäkin asia on korjattavissa. Ori lähtee herkästi puskemaan eteenpäin joten puolipidätteiden hallinta on ehdotonta. Se työskentelee mielellään ja uusien asioiden tekeminen kelpaa aina. Raja kulkee eteenpäinpyrkivänä, korvat hörössä ja pyrkii tekemään parhaansa päästämättä ratsastajaa liian helpolla. Ori omaa irtonaiset ja lennokkaat liikkeet joita on helppo myötäillä ja askeleet ovat tasaiset ratsastettavat vaikka ilman satulaakin. Esteilläkin Raja kulkee tohkeissaan, mutta ihan aina sen keskittyminen näihin ei ole parhaillaan. Toisinaan ori lähtee hyppäämään pienellä hälläväliä - meiningillä ja esteet ylitetäänkin sitten ihan omalla tyylillä. Koulutehtävät ovat siis enemmän orin mieleen ja näihin se jaksaa keskittyä vaikka samaa harjoitusta toistettaisiinkin moneen otteeseen.Alim Wid
ox rn 156cm
KTK-II
Imperial Kamal+
ox mkm 155cm
Imperial Baarez
Imperial Karmah
Alina
ox m 150cm
Baha Asim
Fariha Fizza
Amal LIA
ox m 150cm
Abraxas Ibn Moniet+++
ox m 150cm
Abraxas El Sharaf
Abraxas Maar Ameera
Adel Zaza
ox m 150cm
Ydele Octobussy
Amor Zana


Alim Wid on vuoden 2010, Wid Arabiansin kasvatti. Kimo ori edustaa egyptläistä linjaa, säkäkorkeutta sillä on 145cm ja se toimii yleisratsuna jalostuskäytön lisäksi. Koulutustasoltaan Alim on Helppo B / 80cm ja sillä on kilpailtu AHACin kilpailuissa, mutta vielä se ei ole yltänyt arvonimeen. Vuoden 2011 aikana orista on saatu neljä jälkeläistä joista ainakin kaksi on lähtenyt kilpailemaan kouluradoille ja yksi esteille.

Imperial Kamalin nimi esiintyy useissa arabisuvuissa ympäri maailmaa ja niin sitä löytyy myös tästäkin suvusta. Kamal oli vuonna 2006 syntynyt ruunikko egyptinlinjainen ori ja sillä kilpailtiin kouluratsastusta AHACin kilpailuissa. Pisteillä 315 ori saavutti Legion of Honor -tittelin.

Imperial Baarez oli aikansa suosituimpia oreja jalostuksessa kuin kilpailukentilläkin. Vielä nykyäänkin kasvattajat saavat innostuksen väreitä nähdessään tämän nimen jonkin hevosen sukutaulussa. Baarez oli 156cm korkea rautias ori täynnä energiaa ja tempperamenttista luonnetta. Ori loisti näyttelykehissä ympäri maailmaa haalien itselleen parhaat palkinnot eikä kouluradatkaan jättäneet tätä komistusta kylmäksi. Baarezilla kilpailtiin Vaativa B tasolla ja vieläpä erinomaisin tuloksin orin ansaitessa lukuisia palkintoja. Rautias on suuren kisamenestyksen lisäksi kantakirjattu mahtavin pistein. Jalostuskäytössä ori oli pitkään ja sillä onkin lukuisia jälkeläisiä.

Imperial Karmah oli ruunikko arabitamma ja säkäkorkeudeltaan 153 cm. Karmah oli aikansa menestyneimpiä kouluratsuja ja siitä nousi hetkessä suosittu nimi kasvattajien piireissä. Karmah oli täydellinen ratsu joka työskenteli aina tarmokkaasti ja kuuliaisesti, täydellä sydämmellä. Luonteeltaan Karmah oli oman arvonsa tunteva, jokseenkin hieman tulinen, mutta sen kanssa työskentely oli kuitenkin helppoa. Tammaa kisattiin korkeaan ikään asti tehden sillä kilpailu-uran aikana pari varsaa ja kisauran loputtua varsoja syntyi vielä muutama lisää. Tästä hienosta tammasta saikin nauttia pitkään sillä se nukkui pois vasta noin 30-vuotiaana.

Alina oli kimo egyptintamma joka syntyi vuonna 2008. Säkäkorkeutta tammalla oli 142cm ja sen maahantuojana sekä omistajana toimi Wid Arabians. Tamman kanssa kilpailtiin AHACissa kunnes tamma ansaitsi tittelin Legion of Merit 351:lla pisteellä. Lisäksi tamma kiersi muutamat ASARA - sekä laukkajaoksen startit lopettaen uransa G2-tasolla. Alina sai vuonna 2008 kaksi ori varsaa: Alim Wid ja Qasim Wid.

Baha Asim oli kadehdittavan rakenteen omaava, rautias 153cm kouluratsu. Ori muistetaan sen menestyksestä kouluradoilla, mutta erityisesti näyttelykehistä. Ori on jopa kantakirjattu hyvällä palkinnolla. Asim oli suosittu ja kovin haluttu kasvattajien keskuudessa jotka suorastaan vaativat saada tämän hienon yksilön kasvattiensa isäksi. Baha Asimista tulikin monet upeat jälkeläiset jotka ovat isänsä tavoin menestyneet erinomaisesti näyttelyissä.

Fariha Fizza oli siro ja etevä kouluratsu. Rautiasta tammaa kisattiin Vaativa B tasolla ja sen suoritukset olivat puhdasta laatua. 150cm korkea tamma on kantakirjattu toiselle palkinnolle ja näyttelyistäkin sillä on lukuisia SERTejä. Tamma siirtyi ajassa ikuisuuteen 23-vuotiaana ehtien jättämään meille monia varsoja jotka ovat myös menestyneet kouluratsastuksen saralla.

Amal LIA on nyt jo edesmennyt kimo domestic -linjainen tamma jolta löytyi säkäkorkeutta 149cm ja se oli painotettuna kouluratsastukseen. Tasoltaan Amal oli Vaativa B:n koulutaitaja. Tamman kanssa kilpailtiin useissa koulukilpailuissa ja sijoituksia se saikin pitkän listan unohtamatta, että sillä kilpailtiin myös AHACissa. Varsoja tamma ehti saada kolme ennenkuin se nukkui pois vuoden 2011 keväällä.

Abraxas Ibn Moniet kuoli 2010 ja nykyään loisteliaasta orista löytyy tietoja vain rekisteristä etsimällä. 154cm Moniet kuului al Rayad Studin Hayfa bint Adb-Al-Kadarin omistukseen eikä orista oikein enempää tietoja löydy. Jälkeläisiä orista jäi seitsämän kappaletta joista neljä ovat tammoja ja loput oreja. Kaikki oavt puhdasrotuisia arabialaisia paitsi 2009 syntynyt Halagüeño d'Amelie joka on arabilaisen isänsä ja andalusiaemänsä risteytyksestä syntynyt hispano. Kyseinen jälkeläinen onkin haalinut itselleen kasan saavutuksia kuten YLA3, ERL III, KERJ III ja KRJ III. Muutama muu jälkeläinen on sijoittunut rataesteillä mallikkaasti.

Abraxas El Sharaf - Varsaiän jälkeen ensimmäiset vuodet Shafarin kanssa olivat vaikeimpia. Oria koulutettiin ja koulutettiin, mutta se tuntui pistävän kaikessa vastaan ja keskittyvän ihan kaikkeen muuhun. Tulisen luonteen omaavalle orille harkittiin jo ruunaustakin, mutta se idea päätettiinkin hyllyttää ja orille annettiin vielä mahdollisuus. Jossain vaiheessa ori sitten vain aikuistui ja sen alkuperäinen inho ratsun töitä kohden kasvoi enemmänkin innostukseksi eikä sitä pystynyt enään pysäyttämään. Shafarista kasvoi innokas työnraataja joka taipui kouluradalla muotoon kuin muotoon. Kilpailukentillä taival alkoi haparoiden, mutta sinnikäs omistaja päätti, että oria kisattaisiin ja kokemuksen varttuessa alkoi sijoituksiakin tulemaan. Ei ori mikään Luojan ihme ollut, mutta tasokas kylläkin. Useiden sijoitusten ja hyvän menestyksen myötä ihmiset alkoivat kiinnostumaan orista tahtoen tästä jälkeläisiä ja näin alkoikin upean kimon siitosura. 155-senttinen hienous jätti jälkeensä vain muutaman jälkeläisen ennenkuin se nukkui pois, kohti vihreämpiä laitumia.

Abraxas Maar Ameera oli rautias, 149cm korkea egyptinarabi joka loisti näyttelykehissä varsasta lähtien - tästä kertoo tamman palkintokaappikin. Ylväs tamma oli tunnettu sen upeista, mahtipontisista liikkeistä kouluradoilla ja itsevarmasta olemuksesta näyttelyissä. Tammalla oli suuri into esiintyä ihmisille ja se nauttikin valokeilassa paistattelusta keskipisteenä. Kouluratsastuksestakin Maar Ameera kahmi itselleen sijoituksia palkintoineen, mutta näyttelyt tuottivat silti enemmän kunniaa ja mainetta. Moni tahtoi tästä elegantista tammasta jälkeläisiä, mutta hevosen jatkuvaa kilpailu-uraa ja terveyttä ajatellen, jälkeläisiä syntyi vain viisi joista kaksi on oreja ja kolme tammoja. Maar Ameeran jälkeläisetkin ovat pärjänneet hyvin näyttelyissä kuin koulukentilläkin joten tammasta periytyi varsin hyvät geenit. Luonteeltaan Maar Ameera oli rehellinen ja nöyrä. Se kunnioitti ihmisiään ja oli hyvin sosiaalinen. Tamma nukkui pois 18-vuotiaana.

Adel Zaza oli vuonna 2007 syntynyt kimo, 148cm korkea arabitamma. Yleispainotteinen kaunotar muutti Shyalia Farmsille vuonna 2008 ja sen kanssa on kilpailtu useassa kouluratsastusjaoksen alaisissa kilpailuissa. Sijoituksia tammalla onkin yhteensä 80 kappaletta joista 15 ovat voittoja. Adel Zaza on ansainnut myös kouluratsastusjaoksen laatuarvostelussa palkinnon KRJ-II. Ihastuttava luonteinen tamma oli ollut kilpailemisen lisäksi aktiivisessa jalostuskäytössä ja vuoden 2008 aikana se varsoikin viisi suurenmoista varsaa.

Ydele Octobussy oli tulinen, vankkarakenteinen arabiori. Estepainotteisesta suvusta tuleva ruunikko oli erinomainen ratsu, suorastaan unelma ja se olikin varsin voitokas sekä hieno kilpahevonen. Ruunikon kilpailu-ura alkoi matkaratsuna, mutta se ei kuitenkaan ollut tälle yksilölle tarkoitettu laji ja niinpä sen kanssa vaihdettiin esteille. Esteille siirryttäessa palkintokaappi alkoi täyttyä monenlaisista palkinnoista ja samalla astutuskyselyitä alkoi tulvimaan. Ori astui useita tammoja ja jälkeläisistä on kasvanut upeita rotunsa edustajia.

Amor Zana oli rauhallinen, mutta kuitenkin eloisa tamma. Luonteeltaan tamma oli aivan täydellinen pakkaus: se oli lempeä ja hurmasi kenet vain kultaakin kalliimmilla luonteenpiirteillään. Kilpailuissakin tamma keräsi paljon suosiota niin sen suoritusten kuin ulkomuotonsa osalta. Zana kilpaili Vaativa A -tasoisia luokkia varsin voitokkaasti ja vanhempana se siirtyi vain jalostuskäyttöön jättäen maailmaan muutama, mahtavan varsan.

Jälkeläiset

filly Na'eemah Sultana al Najya 01.03.2014 dam Ma'ali Abayyan al Najya KTK-II
colt Bahij Abbas al Najya 07.02.2014 dam Asyad al Najya no merits
filly Thheiba al Najya 03.05.2013 dam Shahirah Fajr LIA no merits


Kilpailukalenteri

00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00
00.00.0000 JAOS Paikka: Luokka 0/00


Valmennukset

24.02.2014 Kouluvalmennus kirjoittanut omistaja

Tänään valmennuksen aiheena oli vastalaukka sekä muutenkin laukan treenaaminen. Alkulämmittelyt lähtivät käyntiin reippaasti ja ori vaikutti innostuneelta päästessään jälleen treenailemaan. Lämmittelyistä nostimme laukan ja aloitimme kulkemalla aluksi ihan vain uraa pitkin. Ensimmäinen nosto ei mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan ja siirtyminen ei tapahtunut pehmeästi, päinvastoin. Innostunene orin nosto oli töksähtävä ja jyrkkä, se suorastaan ampaisi matkaan joten siirryimme takaisin raviin ja kokeilimme uudestaan. Tällä kertaa tein pidätettä enemmän. Tämä nosto tapahtui Hakimille tyypillisellä tavalla nopeasti reagoiden, mutta kuitenkin pehmeästi ja tasaisesti. Laukka sujui hyvin ja tahti pysyi miellyttävänä. Muutama kierros vielä tähän suuntaan kunnes vaihdoimme suunnan jatkae harjoitusta laukaten välillä uralla, välillä sen sisäpuolella. Valmentaja kommentoi laukan olevan oikein hienoa ja onnistunutta mistä pääsimmekin vastalaukan kehittämiseen. Huh, viimeisimmästä vastalaukastamme olikin vierähtänyt jo tovi ja hieman epäilinkin mitähän tästä nyt tulisi. Aloitimme yksinkertaisille loivilla kiemuraurilla missä tulisi vastalaukka ja uralla oikea laukka. Loivalla kiemurauralla vastalaukka luonnistui vielä hyvin, mutta muutama heikompi suoritus seurasi meidän siirtyessämme kahdelle ympyrälle vastalaukkaamaan. Hakim oli ensimmäisten ympyröiden ajan hieman jäykkänä edestä ja se koitti kiemurella pois ympyrän uralta. Pehmensin otettani enkä taivuttanut orin kaulaa taikka päätä sisälle lähes ollenkaan mikä sai Hakimin taas rentoutumaan. Parin kierroksen jälkeen ori antoi ottaa tukevampaa otetta ja taivuttaa sen vaikuttamatta vastalaukan suorittamiseen. Ympyröitä vääntäessä vastalaukka parani kerta toisensa jälkeen ja viimein olimme valmentajamme mieliestä valmiita tältä erää. Loppuverryttelyt suoritimme itsenäisesti.


20.02.2014 Kouluvalmennus kirjoittanut omistaja

Lämmittelimme maneesissa Hakimin kanssa valmentajaamme odotellessa. Pian hän saapuikin paikalle ja turhia aikailematta kertoi päivän aiheemme: väistöt. Tänään pääsisivät siis niin minun kuin orinkin jalat työntekoon. Olin saanut Hakimin hyvään tahtiin ja rennoksi joten pääsimme aloittamaan samantien. Ensimmäinen harjoitus lähti käyntiin suurelta keskiympyrältä missä kävelimme eteenpäinpyrkivinä ja toinen puolikas ympyrästä väistimme Hakimin takaosaa ulospäin. Toisen puolikkaan kuljimme ilman väistöä. Orin alettua lämpenemään ja laskemaan päätään alemmas vaihdoimme suunnan ja lähdimme väistämään takaosaa ympyrän sisälle. Liike tuntui hyvin vaativalta ja muutama kierros siihen menikin ennenkuin sain orin kulkemaan niinkuin tahdoin. Viimein Hakim siis kuitenkin lähti tekemään liikettä saumattomassa yhteistyössä. Vaihdoimme välillä suuntaa tehden molempia harjoituksia kumpaankin suuntaan. Raviin vaihtaessa muutimme keskiympyrän kahdeksikoksi jonka toisella ympyrällä asetin hakimia sisään- ja toisella ympyrällä ulospäin. Asetukset olivat Hakimin makuun ja ori suoriutuikin näistä erinomaisesti. Nyt olimme kyllä pyörineet ympyröillä tarpeeksi ja valmentajamme päästi meidät uralle ottamaan vielä muutamat avo- ja sulkutaivutukset ennen laukannostoja. Ensimmäiset laukat nostimmekin uralla kunnes lopulta päädyimme taas ympyrälle nyt ympyrää suurentaen sekä pienentäen. Hakim malttoi hyvin säädellä askellustaan sekä tahtia ympyrän koon mukaan, vaikka olikin hyvin energisellä tuulella. Ori pysyi valmennuksen ajan hyvällä tuntumalla ja valppaana avuille. Tunnin päätimme taivuttelemalla ympyröillä ja uralla reippaassa ravissa.


17.02.2014 Kouluvalmennus kirjoittanut omistaja

Mietin tänään teekupposen äärellä, hymyssä suin minun ja Hakimin viimeaikaisia valmennuksia sekä meidän edistystämme. Selailin samalla kansiostani Hakimin tietoja ja huomasin, ettei tässä olisi enää paljoa tehtävä jotta voisimme osallistua kouluratsastusjaoksen laatuarvosteluun..ei, mutta mitä - eihän Hakimilla ole kuin yksi jälkeläinen ja sekin on syntynyt meillä asumisen aikana. Työnsin teekupin pöydän nurkkaan ja aloin vauhdikkaasti kaivelemaan vuoden astutus-suunnitelmia esille; sieltähän löytyi muutama astutus Hakimille. Huokaisin. Mietin kuinka en ollut sillä aiemmin astunut tammoja, mutta orihan liittyikin seuraamme vasta viime vuonna ja nyt se kuuluisi jo tuntea olonsa kotoisaksi ilman stressiä. Katselin tarkemmin astutuksille ajateltua ajankohtaa ja nämähän olivatkin aivan käsillä. Ei siis kulu kauaa ennenkuin vilkas orimme saa jälkeläisiä jotka todennäköisesti tulevat lähtemään myös kouluradoille vartuttuaan tarpeeksi. Hakim al Raja LIA tulee astumaan talliltamme seuraavat tammat; Asyad al Najya sekä Safiwah al Najya ja ehkä vielä Ma'ali Abayyan al Najya. Nimivaihtoehtoja minulla onkin jo vino pino tulevien varsojen varalta, mutta ainahan niitä joutuu hieman muuntelemaan vai vaihtamaan varsan sukupuolesta riippuen.


10.02.2014 Kouluvalmennus kirjoittanut omistaja

Valmennuksemme alkoi reippaalla verryttelyllä molempiin suuntiin ja Hakimin alettua kulkemaan rennosti ja elastisesti, pääsimme aloittamaan varsinaisen valmentautumisen. Aloitimme avotaivutuksista joita tehtiin pitkät sivut ja lyhyet sivut puolestaan mentiin kootussa ravissa. Meillä oli alussa pieniä hankaluuksia orin takaosan kanssa sillä se ei meinannut pysyä oikealla reitillään liikkeen läpi, mutta parannetulla ohjasotteella ja lisätyllä pohjeavuilla saimme homman luistamaan. Kootun ravin kanssa meillä ei puolestaan ollut vaikeuksia, mutta Hakim olisi voinut kulkea vielä hieman kootummin. Muutaman kierroksen jälkeen päätimme keskittyä hetkeksi pelkkään koottuun raviin ja aloitimmekin siirtymiset keskiravista koottuunraviin ja toisinpäin. Aluksi matkat olivat pidempiä - saatoimme kulkea puolet kentästä kootusti ja toiset puolet keskiravissa kunnes aloitimme lyhyentämään matkoja. Viimeisenä kokoamisharjoituksena siirryimme keskiympyrälle jota ratsastimme mahdollisimman kootusti. Kokoaminen onnistui erinomaisesti ja lisäsimme siihen hieman haastavuutta viemällä orin takaosaa ulommas. Takaosan vienti onnistui oikein hyvin ja pääsimme siirtymään seuraavaan harjoitukseen joka suoritettiin laukassa. Nosto tapahtui nopeasti ja pehmeästi, Hakim pysyi hyvällä tuntumalla ja selkeästi kuulolla avuilleni. Ensimmäiseksi otimme koottua laukkaa kaviouralla ja pienen hiomisen jälkeen mukaan tuli taivutukset. Niin taivutus kuin kokoaminenkin sujui hienosti ja muutaman suunnanvaihdon jälkeen palasimme raviin verryttelemään.


01.02.2014 Kouluvalmennus kirjoittanut omistaja

Emme ole kunnolla ehtineet treenata laukanvaihtoja joten toiveestani valmentajamme oli valmistellut päivän ohjelmaksi niiden hiomisen. Hyvien verryttelyiden jälkeen emme jääneet aikailemaan vaan siirryimme suoraan laukkaan. Laukkasimme hetken vapaasti kunnes oli aika startata vaihdot. Aloitimme lyhyillä matkoilla joiden aikana vaihto tapahtui joka kolmannella askeleella. Laukkojen välissä otimme lisättyä- ja koottua ravia. Vaihdot tuntuivat pian sujuvan joka kolmannella joten pidensimme laukkapätkiä ottaen ravia enään vain lyhyillä sivuilla ja hiljalleen pääsimme tekemään vaihdot askeleessa. Suunnanmuutos pariin otteeseen ja viimeiset vaihdot teimme kokorata leikkaalla. Laukanvaihdot onnistuivat mallikelpoisesti ja niihin suorituksiin oli hyvä lopettaa tältä erää. Loppuvalmennuksen teimme siirtymisiä peruutuksesta ravin eri tempoihin ja mukaan mahtui myös muutamat avo- sekä sulkutaivutukset. Peruutukset olivat vakaita ja tasapainoisia, mutta siirtymisissä raviin Hakimilla oli vielä energiaa ja ori koittikin nostaa omatoimisesti laukkaa. Päätin tehdä tiukemmat pidätteet ja pyytää orilta ravia vain kevyillä pohjeavuilla. Parin yrityksen jälkeen Hakim taisi ymmärtää mitä siltä vaaditaan eikä se enään koittanut nostaa laukkaa - suostui tyytymään reippaaseen ravailuun. Taivutusten kanssa ei ollut ongelmia. Päivän valmennus oli oikein onnistunut ja saimmekin jäädä verryttelemään itsenäisesti.al Najya