Hakem al Taj++++/
virtuaalihevonen | a sim-game horse | VH04-003-6330


Arabialainen täysiverinen (SEA), ori
syntynyt 17.08.2007
säkäkorkeus 149cm

jalostuskäytössä
yleispainotteinen, Va B, re 100cm
YLA1, KTK-II

omistaja al Najya, Calla (VRL-11247)
maahantuoja Wid Arabians

AHAC points, Legion of Supreme Excellence
Breeders Sweepstakes Nominated StallionTaj saapui al Najyaan keväällä 2014. Wid Arabians oli lopettamassa toimintaansa ja tilan omistaja, shonna, ilmoitti myyvänsä kaikki hevoset. Pakkasin oitis tavarat kasaan ja lähdin Wid Arabiansin tilalle silmäilemään arabialaisia ostomielessä. Olen aina pitänyt Wid Arabiansin hienoista arabialaisista ja näin matkaani lähtikin useampi kappale näitä upeita hevosia, mukaanlukien Taj.

Rautaisen luja ja kuitenkin rakastava luonne - muunmuoassa nistä kahdesta asiasta on Taj tehty. Ori on yksinkertaisesti sanottuna toimiva pakkaus niin ratsastaessa kuin muutenkin ja sitä on helppo käsitellä. Niinkuin monet muutkin hevoset, osaa tämäkin herra vaatia taitoja ratsastajaltaan joten ihan aloittelijoiden käsiin ruunikko ei päädy vaikka sillä onkin loistava työmoraali ja se työskentelee hyvässä yhteistyössä ratsastajiensa kanssa.

Hoitamiseen Taj suhtautuu luottavaisin- ja rennoinmielin kunhan hoitaja osaa tehdä työnsä. Toisinaan ori saattaa koetella hoitajaansa temppuilemalla ja uhittelemalla, mutta tällöin hoitaja ei saa epäröidä orin komentamista. Jämäkän komennuksen kuultuaan Taj lopettaa isottelunsa hetkessä ja ottaa hoitajan nöyrästi vastaan, tämän omaa tilaa kunnioittaen. Harjaaminen, kavioiden hoito, varustaminen sun muut puuhat onnistuvat Tajn kanssa helposti ja vaikka ori joskus turhautuukin pidempään hoitotuokioon, ei se tee muuta kuin hörähtelee tylsistyneenä välillä hoitajaansa vilkuillen. Karsinasta orin kanssa lähtiessä kannattaa raottaa ovea varovasti ja varmistaa oma pääsynsä ulos ennen oria, ettei vain jää kavioiden tallaamaksi. Rennosta orista muuttuu hetkessä innokas ja hieman hätäinenkin humma kunhan se oivaltaa olevansa lähdössä töihin ja saattaa tällöin koittaa rynnätä ulos karinastaan kuitenkin pahaa tarkoittamatta.

Ratsastaessa ensimmäiset minuutit saattavat kulua vain säheltäessä sekä koittaessa saada oria rauhoittumaan ja tällöin onkin vain paras pyytää oria eteenpäin kunnes se rentoutuu. Mikäli ratsastaja koittaa eteenpäinpyytämisen sijaan saada orin jo ensiaskeleella samointein kuulolle, hyvälle tuntumalle ja kulkemaan niinkuin hän tahtoisi - ei työskentelystä tule yhtikäs mitään koko tuntiin. Ylimääräinen hoputtaminen ja kiskominen on viho viimeinen asia mikä voisi rauhoittaa oria. Ennemmin rauhallinen aloitus ja tasainen puolipidätteiden tekeminen tuottaa hyviä tuloksia. Kulkiessaan rennommin Taj tietää kuinka asiat toimivat ja tekeekin saumatonta yhteistyötä. Ori työskentelee tarmokkaasti eikä se jätä takaosaansa perään laahaamaan liikkuessaan eteenpäinpyrkivänä ja energisenä. Tämä hieno herra kulkee yleensä tasaista vauhtia eteenpäin, ellei muuta pyydetä, ja innostuksissaankin vauhti saattaa hieman kasvaa. Taj lisää vauhtia huomaamattomasti joka ratsastajankin on aluksi hankala huomata. Hetken kuluttua ratsastajakin herää nykyiseen tahtiin ja moni ensikertaa Tajlla kulkenut onkin säikähtänyt tätä energian ja menon määrää mitä orista löytyy, mutta kuuliainen työn uurtaja hiljentää kyllä vauhtia muutamasta puolipidätteestä sekä oikeanlaisesta istunnasta.Anis al Taj
Azeem
Sehnab Al Rayyan
GA Lamala
Durrah al Taj
S Zeriyab
Trussarsha
Furat EEA
Al Tayyib
Tayyib Ibn Antaris
Gai Pandoraah
Farhah EEA
Pogrom AM
Sephora


isä Anis al Taj on erinomaisesti kouluratsastuksessa sekä näyttelykehissä menestynyt kimo arabiori. Anis ei olekaan mikään niinsanottu kisahevonen vaan sillä on kierretty maailmanlaajuisissa kouluratastuskilpailuissa ja näyttelyidenkin puolesta on tullut kierrettyä maailmaa. Raamikkaalla ja elegantilla ulkomuodollaan 153cm korkea ori on jopa kantakirjattu kotimaansa, Egyptin kantakirjaan I-palkinnolla. Oria käytetään arabijalostuksessa ja sillä on jo lähemmäs toistakymmentä jälkeläistä. Tästä herrasta moni arabikasvattaja tahtookin vähintään yhden varsan itselleen.

isänisä Azeem oli aikansa näyttävimpiä arabioreja. Azeemin tarina ei kuitenkaan alkanut suoraan valokeilasta vaan varsana sen koti vaihtui pariinkin otteeseen ja sen koulutus tapahtui normaalia myöhäisemmällä iällä. Ruunikosta, 153cm korkeasta arabialaisesta kuitenkin paljastui vaativien koululiikkeiden taitaja ja se suorastaan tanssi haastavatkin liikkeet läpi puhtaasti. Azeemin kanssa kilpaura aloitettiin seitsämän-vuotiaana tasolla Vaativa B ja pian siinä huomattiin kapasiteettia vielä vaativammalle tasolle. Loppujen lopuksi orin kanssa kilpailtiin aktiivisesti siis Vaativa A tason koululuokissa. Sen upeat liikkeet hurmasivat katsojat ja ori asteli lennokkain, kevyin askelin koulurusetteja vääntäessä. Kilpailu-uran päättyttyä Azeem vietti eläkepäiviään jalostusorina ja siitä onkin kymmeniä jälkeläisiä.

isänisänisä Sehnab Al Rayyan tuli tunnetuksi arabikasvattajien keskuudessa näyttelymenestyksestään ja Egyptistä kotoisin oleva ori olikin 2000 Tulip Cup Gold Champion Stallion ja 2002 Elran Cup Gold Champion Stallion joiden lisäksi siltä löytyy useita muita, suurten näyttelyiden voittoja sekä Silver Champion titteleitä. Kimo, 155cm korkuinen Sehnab tulee hyvin arvostetusta suvusta jonka hevosia tiedetään pärjänneen myös näyttelykehien ulkopuolella. Niin pärjäsi myös Sehnab sillä se menestyi hyvin kouluradoilla, Vaativa A tasolla. Orilla oli veressään showmiehen luonnetta ja se liikkui energisesti, kevyin ja lennokkain askelin. Luonteeltaan rohkea ja eloisa Sehnab toimi vuosien ajan mukana arabijalostuksessa ja siitä jäi maailmaan seitsämän jälkeläistä.

isänisänemä GA Lamala syntyi ja vietti elämänsä Egyptissä pienellä tilalla lähellä aavikkoa. Kimo tamma oli 147cm korkea ja varsin siro rotunsa edustaja. Se kilpaili omistajansa kanssa kouluratsastuksen Helppo A luokassa parikymmentä sijoitusta ennen kuin se siirtyi ainoastaan harraste- ja jalostuskäyttöön. Tamma ehti varsoa vain kaksi jälkeläistä ennenkuin se pääsi laukkaamaan vihreimmille niityille. GA Lamala oli vasta 12-vuotias kun se jouduttiin lopettamaan vakavan jalkamurtuman seurauksena. Tamman varsoista tuli lempeitä ja vahvat luonteet omaavia. Tästä kaunokaisesta olisi mielellään saatu varsoja vielä muutama lisää.

isänemä Durrah al Taj on kimo arabitamma, jolta löytyy korkeutta 149cm. Durrah on luonteeltaan tasapainoinen ja rauhallinen. Tamma kilpailee yhä jalostuskäytön ohella kouluratsastuksessa ja se taitaa näppärästi hieman vaativammatkin liikkeet. Tammassa on paljon potentiaalia ja taitoa siltä löytyy ehdottomasti. Pieni tamma on notkea ja reipas liikkeissään sekä se toimii ratsastajalleen kuuliaisena. Tamma on tähän päivään mennessä varsonut viisi varsaa.

isänemänisä S Zeriyab oli 152cm korkea ruunikko arabiori jolla oli pitkät pikimustat, kiiltävän jouhet. Tervepäinen ja hieman kipakka ori syntyi Qatarissa mistä se myytiin 3-vuotiaana Bahrainiin. Uuteen kotiin sopeuduttuaan oria lähdettiin työstämään kilparatsuksi ja pian se pääsikin esittelemään taitojaan kouluradoille. Zeriyabin kanssa kilpailtiin Helppo A luokissa jopa ympäri maata ja se menestyikin kunnioitettavasti. Ori toimi myöhemmin myös jalostuksessa ja siitä on jäänyt useita jälkeläisiä. Ennen orin nimen löysi egyptin linjaisten suvuista, mutta nykyään siihen saattaa törmätä myös domestic linjassa.

isänemänemä Trussarsha oli näyttely- ja jalostushevonen. Kimo, 149cm korkuinen Trussarsha syntyi Marokossa josta se myytiin jo vuoden ikäisenä Jordaniaan. Pienestä pitäen sen kanssa kierrettiin mahdollisimman paljon näyttelyissä ja ennen jalostukseen ottamista sillä olikin jo suuri määrä erilaisia titteleitä ja voittoja. Siitostammanakin sitä käytettiin näyttelykehissä. Tamma muistetaan luultavasti parhaiten titteleistään All Nations Cup Gold Champion 2000 ja Best Jordan Bred Female 2003. Luonteeltaan Trussarsha oli rauhallinen, oman arvonsa tunteva ja ihmisiä kunnioittava. Oikein hieno pakkaus kaikin puolin.

emä Furat EEA on kilpaillut menestyksekkäästi seura- ja aluetasolla kouluratsastuksessa tasolla Vaativa B. Kimo, 153cm säkäkorkuinen tamma on nöyrä ja kiltti ratsastatteva jolta löytyy paljon kapasiteettia. Ratsastaessa se on miellyttämisen haluinen, mutta tarkka, antaa kuitenkin ratsastajalle virheitä anteeksi. Tamma asuu pääsääntöisesti Brasiliassa pienelle arabitilalla, mutta toisinaan se on jalostuskäytössä myös muilla talleilla. Jälkeläisiä tamma on varsonut neljä.

emänisä Al Tayyib menestyi kouluradoilla ja rautias, 151 senttinen arabiherra onkin periyttänyt upeita liikkeitään myös jälkeläisilleen joita on seitsämän. Tayyib oli upea ratsu helpon toimivuuden ja kiltteytensä vuoksi. Löytyi siitä paljon orimaisiakin piirteitä, mutta oikean ratsastajan käsissä se oli täyttä kultaa. Todella selväpäinen joka tilanteessa ja monen valmentajan kehuma tekniikaltaan ja rehellisyydeltään.

emänemä Farhah EEA on Bulgariassa syntynyt 150cm korkea ruunikko kilparatsu. Ehdottoman kiltti ja rehellisellä luonteella varustettu tamma jolla on kolme hyvää askellajia, erityisesti laukka. Farhah on miellyttävä ja kevyt ratsastaa, se on kuuliainen ja energinen. Helppo A luokissa menestynyt tamma on varsonut kolme varsaa ja enempää jälkeläisiä sille ei ole suunniteltu. Tamman omistaja tahtoo keskittyä enemmän kilpailemiseen.

Jälkeläiset

ori Hafiz Amjaad al Najya 23.01.2018 emä Bint Fahime no merits
tamma Marah Nour al Najya 21.11.2014 emä Imperial Makaarim no merits
ori Maar Barrak al Najya 11/2014 emä Maar Rashima no merits
ori Sultan al Najya 09/2014 emä Shahla Sultana no merits
ori Ziya Hearted 07/2014 emä Break of Day no merits
ori Hafiz Wid 09/2008 emä Asilah al Iba no merits
tamma Amurra Wid 08/2008 emä Amira al Hawa no merits


Kilpailukalenteri

Kilpailukalenteri

KRJ 28.02.2015 Fiktio He A 4 / 40
KRJ 20.02.2015 Holmberg He A 3 / 60
KRJ 16.02.2015 Holmberg He A 7 / 60
KRJ 11.02.2015 Holmberg He A 1 / 60
KRJ 07.02.2015 Holmberg He A 4 / 30
KRJ 01.02.2015 Holmberg He A 2 / 30
KRJ 31.01.2015 al Najya He A 4 / 30
KRJ 30.01.2015 Dainty He A 4 / 30
KRJ 30.01.2015 Dainty He A 3 / 30
KRJ 28.01.2015 al Najya He A 4 / 30
KRJ 27.01.2015 al Najua He A 3 / 30
KRJ 27.01.2015 Dainty He A 2 / 30
KRJ 26.01.2015 Dainty He A 5 / 30
KRJ 26.01.2015 Dainty He A 5 / 30
KRJ 21.01.2015 Dainty He A 3 / 30
KRJ 12.11.2014 Vanima He A 5 / 30
KRJ 10.11.2014 Vanima He A 4 / 30
KRJ 09.11.2014 Vanima He A 1 / 30
KRJ 06.11.2014 Vanima He A 2 / 30
KRJ 01.11.2014 Vanima He A 4 / 30
KRJ 29.10.2014 Vanima He A 1 / 30
KRJ 29.10.2014 Vanima He A 5 / 30
KRJ 27.10.2014 Vanima He A 3 / 30
KRJ 26.10.2014 Vanima He A 1 / 30
KRJ 17.10.2014 Hengenvaara He A 1 / 30
KRJ 17.10.2014 Hengenvaara He A 1 / 30
KRJ 16.10.2014 Hengenvaara He A 4 / 30
KRJ 14.10.2014 Hengenvaara He A 2 / 30
KRJ 13.10.2014 al Najya He A 5 / 30
KRJ 12.10.2014 al Najya He A 2 / 30
KRJ 11.10.2014 al Najya He A 3 / 30
KRJ 10.10.2014 al Najya He A 1 / 30
KRJ 09.10.2014 al Najya He A 2 / 30
KRJ 05.10.2014 al Najya He A 1 / 30
KRJ 05.10.2014 Zuruck He A 5 / 30
KRJ 04.10.2014 Zuruck He A 4 / 30
KRJ 04.10.2014 Zuruck He A 4 / 30
KRJ 04.10.2014 al Najya He A 2 / 30
KRJ 03.10.2014 Zuruck He A 2 / 30
KRJ 03.10.2014 Zuruck He A 3 / 30
KRJ 21.08.2014 Shadiya Arabians He A 3 / 17
KRJ 19.08.2014 Shadiya Arabians He A 3 / 22
KRJ 14.07.2014 Tuulenpesä He A 2 / 40
KRJ 13.07.2014 Tuulenpesä He A 2 / 40
KRJ 25.06.2014 Parodia He A 2 / 40
KRJ 25.06.2014 Vennamo He A 5 / 50
KRJ 22.06.2014 Parodia He A 1 / 40
KRJ 19.06.2014 Parodia He A 5 / 40
KRJ 18.06.2014 Parodia He A 1 / 40
KRJ 17.06.2014 Parodia He A 1 / 40
KRJ 09.06.2014 Parodia He A 1 / 40al Najya